Nieuwsbrief


Contact

Van der Heijdenlaan 37
3705 ED Zeist
Tel: 030 69 10 110
E-mail ons


Visie

Hartelijk welkom op de site van No Limit Cycling. No Limit Cycling is een speciaalzaak voor de fanatieke en beginnende (sport) fietser. Alles binnen No Limit Cycling draait om de fietssport; uw hobby.

Passie voor de fietssport

Wij zijn allemaal druk met werk, studie en/of gezin. Naast al die drukke bezigheden is het belangrijk regelmatig het hoofd leeg te maken en lekker sportief bezig te zijn. Fietsen is daarvoor bij uitstek geschikt. Lekker mountainbiken door de bossen of een uitdagende tocht op de racefiets; inspannend en ontspannend tegelijk. Racefietsen en mountainbiken is een sport voor alle leeftijden, ieder op zijn/haar niveau en gezond voor lichaam en geest.

Goede producten en goede service

No Limit Cycling wil voor uw hobby het beste product leveren; een goed advies, een goede service, een mooi pallet aan producten, een groot aanbod aan accessoires; kortom alles wat u nodig heeft voor uw hobby, vindt u bij No Limit Cycling.

Bikefitting

No Limit Cycling maakt gebruik van Bikefitting om uw aangeschafte fiets volledig op maat af te stellen. Wij vinden dat naast de technische voorwaarden die aan de fiets worden gesteld, vooral de maatvoering van belang is. Bij maatvoering blijft het niet bij de juiste framemaat, maar wordt er tevens gekeken naar de juiste afstelling van stuur, stuurpen en zadel. Een perfect passende fiets voorkomt klachten en bepaalt in belangrijke mate het comfort en de prestaties op de fiets. Bij No Limit Cycling worden twee verschillende metingen aangeboden:

 • Standaard meting

 • Professionele meting

Standaard meting, wanneer u voornemens bent om een nieuwe fiets bij No Limit Cycling aan te schaffen wordt deze meting altijd uitgevoerd. In ongeveer 20 minuten worden verschillende lichaamsmaten vastgelegd om de ideale fiets,- en afstellingsmaten te kunnen berekenen. Op basis van de verschillende gemeten maten maakt het programma een CAD-tekening die als uitgangspunt wordt genomen voor de nieuwe fiets en een perfecte afstelling daarvan. Er worden een achttal lichaamsmaten vastgelegd en er wordt rekening gehouden met de pedalen en schoenzooldikte:

 • Lichaamslengte

 • Voetlengte links

 • Voetlengte rechts

 • Binnenbeenlengte

 • Romplengte

 • Armlengte links

 • Armlengte rechts

 • Schouderbreedte

Professionele meting/analyzer, wordt toegepast wanneer u last heeft tijdens het fietsen en de afstelling hier mee te maken heeft of kan hebben. Ook kan deze meting worden gebruikt om enige tijd na aankoop van uw fiets uw houding te analyseren. Het verschil met de standaard meting is dat meer maten worden gemeten d.m.v. een laser. De Digital Calibrator is gebouwd met onderdelen uit de machinebouw, inclusief een preciesie geleiding. Een laserpointer zorgt voor het exact uitlezen van de maten. De Digital Calibrator leest de contactpunten van de fietser met de fiets uit. De specifieke framegeometrie speelt dan geen rol bij het afstellen van fiets, tenzij deze zoveel afwijkt dat een correcte afstelling niet meer mogelijk is. Het belang van een juiste framemaatvoering wordt dan onverbiddelijk aangetoond.

Bij de meting wordt uw fiets wordt in een stellage gezet waar de laser op verschillende punten wordt gericht om diverse maten op te nemen. De analyser  bepaalt de juiste zitbuishoek van het frame. De juiste zitbuishoek is een directe afgeleide van de verhouding onder- en bovenbeen en wordt digitaal uitgelezen. Het resultaat is een correcte "zit achter de trapas" hetgeen leidt tot een optimale krachtoverbrenging en een stabiele zit op het zadel. De zitbuishoekmeting is eenvoudig en snel uit te voeren. Het sluit aan bij de praktijk van de fietser omdat de eigen fiets als uitgangspunt wordt genomen, door deze in de stellage te plaatsen. De volgende andere zaken worden geanalyseerd:  

 • Zadelhoogte

 • Terugstand van het zadel ten opzichte van de trapas

 • Hoogteverschil van zadel en stuur

 • Afstand van zadel naar stuur

Motion Analysis (=optioneel), brengt de biomechanica van het fietsen zeer nauwkeurig in beeld en maakt een bewegingsanalyse van knie, schouder en bekken. In real-time wordt de beweging onder hoge belasting geanalyseerd. Twee camera's volgen de beweging van beide knieën, schouders en bekken. Tijdens deze dynamische analyse worden eventuele afwijkingen in het bewegingspatroon nauwkeurig gekwantificeerd. Er zijn slechts 3 fietsenwinkels in Nederland met dit systeem!

Met een bikefitting zijn we vaak langer dan 3 uur bezig waardoor hiervoor een afspraak gemaakt moet worden. Ook zijn er kosten (a € 135,-) aan verbonden tenzij u een fiets bij No Limit Cyling aanschaft, de kosten worden dan in mindering gebracht. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de Motion Analysis komt er €40,- bovenop de prijs voor de standaard bikefitting.